Hvad er On-Page SEO og Optimering af WEB-side indhold ifht. søgeplaceringer?
De fleste virksomheder benytter hjemmesider som første kontaktflade til kunder. Dine målgrupper vil derfor have svært ved finde dig i søgeresultaterne hvis WEB-sidens indhold ikke lavet eller er mangelfuld.
On-Page SEO / On-site SEO optimere de enkelte hjemmesidernes indhold til dine produkter og services. Topplaceringer på side ét i søgninger opnås ved at bruge de rigtige overskrifter (Hx), interne links, anchors og sidernes link adresse (URL) til at sikre søgeplaceringer på første side i Google.
Integration med Googles Search Console tool sikre Google ser dine hjemmesider på bedst tænkelig måde
Hvilke On-Page SEO / On-site SEO benytter til gode placeringer i Google?
Her er et udpluk af de tekniske områder vi benytter for at få bedst mulige placeringer i Google. Nogle bruges altid og andre bruges case by case hvor det giver mening:
Hvorfor optimering af indhold i forhold til keywords? On-page SEO
Google’s scanning af hjemmesider er ændret fra scanning efter keywords til nu hvor kompliceret algoritmer analyserer alt indhold på siderne. Keywords er stadig en af parametrene for gode placeringer i søgninger.
Næsten alle google topplaceringer bruger samme keyword i deres H1 overskrifter og sidens indhold får derfor stor betydning for ens endelige placering.
En hjemmesides indhold bør derfor tilpasses de services eller tjenester der har størst betydning for jer nu og dem i satser på skal blive jeres nye ’lokomotiver’. ON-page SEO er udvælgelsen af relevante keywords som produktnavne, geografiske områder eller jeres service områder med relevant indhold af en vis længde, med brug af interne og eksterne links samt gode billeder.
Hvorfor keyword i de første 100 ord og gentag det? Lav længere Keywords
En gammel SEO taktik der stadig gør en forskel, er at nævne det vigtigste keyword i de først 100 ord på siden. Google giver indhold i starten af siden mere vægt end resten af siden. Gentag keyword 3-4 gange i tekst og overskrifter på resten af siden.
‘SEO analyse’ findes på over 31 mio. sider. Tjek bunden af Google resultatet hvor relaterede søgninger vises.
Brug af ord som “bedste”, “guide”, “tjekliste”, “gratis”, “hurtig” og “gennemgang” kan hjælpe med bedre placeringer for lange keywords. Eksempelvis kan en siden med Keyword ‘SEO analyse’ få bedre placeringer ved at bruge f.eks. ‘SEO analyse gratis’ i sideteksten.
‘SEO analyse gratis’ optræder på ca. 1 mio. sider og derfor er konkurrencen om topplaceringer mindre chancen for top placering højere.
Hvorfor lave et unikt hjemmeside indhold? On-page SEO
Lav indhold der adskiller sig fra andre sider om samme emne. Bring noget nyt til Google. Det kan være masser af tips, en ny strategi, en ny case study eller bedre forklaringer, som ikke findes på andre sider. Tilføj detaljer som billeder, screenshots og vejledninger der gør det nemmere at forstå.
Hvorfor optimere sidernes SEO overskrifter (H-tags)?
Dette er en af de vigtigste On-Page SEO optimeringer. En side og et blog indlæg bør have
- en hovedoverskrifter for hver side (H1)
- underoverskrifter for hver afsnit (H2)
- underoverskrifter for hvert underafsnit (H3 til H6).
Google bruger overskrifter til at forstå indholdet af siden og til at bedømme om siden er relevant for en lokal søgning. Man kan sige en side skal være ligesom en side i Avisen hvor overskrifterne er blikfanget både for læseren og for søgemaskinerne. Det er vigtigt at få de relevante og lokale søgeord med i alle overskrifterne.
Google bruger overskrifter til at forstå indholdet af siden og til at bedømme om siden er relevant for en lokal søgning. Man kan sige en side skal være ligesom en side i Avisen hvor overskrifterne er blikfanget både for læseren og for søgemaskinerne.
Google har fortalt at H1 tag “hjælper Google med at forstå hele hjemmesidens struktur”. Start helst H1 tag med sidens keyword. Desto tættere det er i starten af H1 giver størst vægt i udregning af søgeplaceringer. Overskrifter lavet som spørgsmål giver endnu bedre placeringer.
Google bruger H1 tags til at forstå strukturen af din hjemmeside.
Hvorfor Intern linking?
Internt linking mellem hjemmesidens sider er en meget vigtig del af SEO. Betragt jeres interne link struktur som en yderligere mulighed for at navigerer søgemaskiner og besøgende til jeres vigtigste indhold.
Links fra en side der er godt placeret i Google Search Console til en side der er mindre godt placeret, vil give denne landingsside en bedre placering i Google. Wikipedia er et godt eksempel på brug af intern linking ved nøgleord (de blå ord) til sider med mere indhold.
Brug anchor på lange sider hvor keyword indgår i anchor teksten. Med anchor/anker kan du f.eks. lave links internt på den samme side.
Døde interne links giver et minus hos Google. Vi tjekker altid eksisterende intern linking og undersøger om er er ‘døde’ interne links som del af vores SEO audit.
Overvej at aktivere Accelerated Mobile Pages (AMP)
AMP-versioner af en webside indlæses ekstremt hurtigt på mobile enheder. Indholdet og koden minimeres, scripts deaktiveres mens tekst, billeder og video forbliver intakt.
Google fremhæver nogle gange AMP-sider i søgeresultaterne.
Brug struktureret data på hjemmesiden
Struktureret datamarkering er kode som tilføjes for at hjælpe søgemaskiner med bedre at forstå indholdet på det. Disse data kan hjælpe søgemaskiner med at indeksere webstedet mere effektivt og give mere relevante resultater.
Google supportere strukturerede data ved at tilføje “rich snippets” tilsøgeresultaterne.
Registrer websted på Google Search Console
Når at websted er færdigt skal dets XML-sitemap indsnedes til Google Search Console og måske andre Webmasterværktøjer. De kan så crawle det nye websted og begynde at vise resultater fra det i søgeresultaterne.
Her er det muligt at se webstedets generelle ydeevne. Man kan teste webstedets mobile brugervenlighed, se opdateret søgeanalyser, se backlinks til webstedet og meget mere.
Google Search Console og Bing Webmaster Tools er gratis værktøjer fra henholdsvis Google og Microsoft. De giver mulighed for at registrere et websted hos deres søgemaskiner. Med registrering har man bedre kontrol over indekseringen af alle ens sider der er synlige.
Søgemaskine crawl og indeksering - Link Management
Når en hjemmeside vises i søgemaskineresultater betyder det, at den enkelte side er blevet crawlet og indekseret. Det er utroligt vigtigt at man fortæller søgemaskinerne når man laver ændringer på siderne, ændre deres link navn (URL) eller fjerne en side. Bliver en slettet side stadig vist af søgemaskinerne kan det trække søgeplaceringer for resten af ens sider ned. Det er utrolig vigtigt at ens hjemmeside indekseres korrekt. Link management er en del af teknisk SEO og er en del af vores servicepakke.
Link management styres enten i filen .htaccess på ens WEB serveren eller med et installeret SEO plugin som en integreret del af hjemmesideprogrammet. Her kan man tilføje kodning for en side, som giver søgemaskinen information om sidens status. Eksempler på koder er ‘301 – side er flyttet permanent’, ‘410 – siden eksisterer ikke længere’ og ‘307 – flyttet midlertidigt’.
Søgemaskinerne genkender et “noindex” tag som er indsat i den enkelte sides kodning. Det fortæller at siden ikke skal indekseres. Søgemaskinerne crawler derfor ikke siden. Det kan være en duplikeret side som alene besøges ved browsing og derfor ikke skal indekseres. Det kan være sider som f.eks. købsbetingelser eller en en GDPR side som ikke har nogen relevans for ens søgeplaceringer.
Struktur af hjemmesiden
Struktur på hjemmesiden kan fortælle søgemaskinerne hvilke sider der hører sammen og hvordan de hører sammen.
Hjemmesidens struktur er vigtig for gode søgeplaceringer. Indlæg eller sider der omhandler samme emne bør samles til en side for at få stærkere emnerelevans. Intern linking mellem dine sider skal være til sider med mere indhold om samme emner. De viser Google hvor det vigtigste indhold på siden er.
Meta Titel og Meta Beskrivelser - snippet
Meta Titler og Meta beskrivelse er en kort tekst som beskriver fokusindholdet af siden til Google. De kan kun ses af søgemaskinernes crawl-robotter i sidens programmering. Google bruger dem til at lave en snippet som vises som søgeresultat. Den skal beskrive siden præcist og kortfattet og bør optimeres med henblik lokale resultater. En Snippet for forsiden vil altid få den beskrivelse af siden man har brugt under Webstedsidentiteten i WordPress. Brug altid keywords her fordi Google highlighter dem i søgeresultaterne.
En Snippet for forsiden vil altid få den beskrivelse af siden man har brugt under Webstedsidentiteten i WordPress. Brug altid keywords her fordi Google highlighter dem i søgeresultaterne.
Meta title fungerer sammen med linkadressen som link til hjemmesiden i Google´s søgeresultater. Google vil se denne som titlen på din side. Brug lokale søgeord som f.eks. et bynavn eller et begrænset område i titlen.
Meta beskrivelsen er lidt længere, men stadig kortfattet. Den skal beskrive siden med få velvalgte ord. Brug lokale søgeord.
Meta beskrivelsen er lidt længere, men stadig kortfattet. Den skal beskrive siden med få velvalgte ord. Brug lokale søgeord.